Grønkålssalat med tomater og pesto
En af de nemmeste og mest spisevenlige salater med rå grønkål – og så passer den også i det antiinflammatoriske køkken. Bare sørg for at finde nogle smagfulde tomater og en knaldgod pesto
Udskriv
Pin
Kcal pr. portion: 108kcal
Antal: portioner
Ingredienser
- 500 g frisk grønkål finthakket
- 300 g cherrytomater
- 3 spsk solsikkekerner
- 4 tsk basilikumpesto
Sådan gør du
- Rist solsikkekernerne på en tør pande, til de er let gyldne. Lad dem køle let af, inden de tilsættes salaten.Skyl grønkålen grundigt og fjern bladene fra stilken. Snit kålen fint og læg i en skål.Skyl tomaterne og sær tomaterne i mundrette stykker (2 eller 4 både)Bland grønkål med tomater og ristede solsikkekerner.Tilsæt til sidst 3 store tsk. basilikumpesto, og rør salaten godt rundt. Tilsæt lidt mere pesto, hvis salaten stadig virker lidt tør.Og vupti! Så har du den lækreste salat!
Noter
Verdens bedste opskrift på basilikum pesto finder du lige her
Du kan tilsætte andre kerner eller nødder, fx ristede cashewnødder.
Du kan også bruge andre former for pesto og tilsætte fx peberfrugt i stedet for tomater eller tilsætte lidt finthakkede æbler.
Du kan også udskifte grønkål med fx spidskål eller blot tilsætte noget fintsnittet spidskål til salaten også