Spidskålssalat med gulerødder

Spidskål med gulerødder

Grønkålssalat med tomater og pesto

En af de nemmeste og mest spisevenlige salater med rå grønkål – og så passer den også i det antiinflammatoriske køkken. Bare sørg for at finde nogle smagfulde tomater og en knaldgod pesto
Udskriv Pin
Ret: antiinflammatorisk, Salat, Tilbehør
Keyword: antiinflammatorisk
Kcal pr. portion: 108kcal
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 500 g frisk grønkål finthakket
  • 300 g cherrytomater
  • 3 spsk solsikkekerner
  • 4 tsk basilikumpesto

Sådan gør du

  • Rist solsikkekernerne på en tør pande, til de er let gyldne. Lad dem køle let af, inden de tilsættes salaten.
    Skyl grønkålen grundigt og fjern bladene fra stilken. Snit kålen fint og læg i en skål.
    Skyl tomaterne og sær tomaterne i mundrette stykker (2 eller 4 både)
    Bland grønkål med tomater og ristede solsikkekerner.
    Tilsæt til sidst 3 store tsk. basilikumpesto, og rør salaten godt rundt. Tilsæt lidt mere pesto, hvis salaten stadig virker lidt tør.
    Og vupti! Så har du den lækreste salat!

Noter

Verdens bedste opskrift på basilikum pesto finder du lige her
Du kan tilsætte andre kerner eller nødder, fx ristede cashewnødder. 
Du kan også bruge andre former for pesto og tilsætte fx peberfrugt i stedet for tomater eller tilsætte lidt finthakkede æbler.
Du kan også udskifte grønkål med fx spidskål eller blot tilsætte noget fintsnittet spidskål til salaten også 
Næringsindhold
Grønkålssalat med tomater og pesto
Portionsstørrelse
 
200 g
Pr. portion
Kalorier
108
Kulhydrater
 
12
g
Sukker
 
6
g
Fiber
 
4
g
Protein
 
4
g
Fedt
 
6
g
Mættet fedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkeltumættet fedt
 
1
g
Scroll to Top