Lidt lettere – inspiration til sund og nem mad i hverdagen
Med kostrådene fra 2021!
Der er rigtig mange måder at spise sundere på. Der er ikke kun én vej. Der er heller ikke nogle fødevarer, der i min optik er forbudte at spise. Så dette er ikke en kogebog med ‘spis ikke!’ eller ‘hold dig fra!’.
Lidt Lettere er til gengæld en kogebog, der vil inspirere dig til at få flere af nogle af de fødevarer, der er rigtig gode for dig, men som kan være lidt svære at komme igang med.
Det skal bare være ‘lidt lettere’.
Kogebogen er til dig, der…
Gerne vil have inspiration til, hvordan du på nemme og velsmagende måder får mange grøntsager, sunde fedtsyrer og masser af fibre.
Meeeeen du synes muligvis også, at det kan være ret besværligt at lave mad på en anden måde, end du plejer. Måske du mangler ideerne eller synes det er for omstændigt – eller du har ikke god erfaring med, at grøntsager smager godt.
Og det er alt sammen barrierer for at give din krop masser af den næring, den har brug for, for at kunne arbejde bedst muligt for dig.
For faktum er, at det selvfølgelig kræver noget energi at lave mad på en anden måde, end du plejer. Men hvis du samtidig ikke synes, maden smager godt – eller du har svært ved at finde på, hvad du skal lave, så er det ved at være så mange barrierer, at det bare bliver en sur pligt. Og alt for nemt at droppe indsatsen igen.
Men næring og nydelse SKAL gå hånd i hånd. Maden skal være mega monster lækker – og det skal ikke være besværligt for dig at lave den!
Det SKAL være lidt lettere, som bogen her hedder.
Og nu er kogebogen opdateret i forhold til de 7 nye kostråd fra 2021!
Kogebogen er også til dig, der ikke altid spiser, som du gerne ville. Jeg har skrevet et helt afsnit, der hjælper dig med at forstå de mangle komplekse årsager bag spisning – herunder din madhistorie, dine vaner og psykologien bag spisning.
Dette får du inspiration til
Denne opskriftsbog er en inspiration til dig, der kan nikke genkendende til gerne at ville tilberede mad med
- de grovere kulhydrater som perlespelt, quinoa, rugbrød og havregryn. Ikke fordi kartofler, ris og pasta er forbudte. Slet ikke. Der er blot mere mæthed og næring i de førstnævnte, og jeg vil gerne inspirere dig til at få flere fibre ind i din mad til nogle af dine måltider
- Ligesom jeg gerne vil inspirere dig til at få masser af grove grøntsager i løbet af din dag. De er så gavnlige for dit system (altså… med mindre du har irritabel tarm eller lignende. Så giver det mening at holde dig fra dem, der giver dig mavegener). Grove grøntsager giver dig en fantastisk tarmflora, der virkelig styrker dit immunforsvar, de hjælper dig til at have en god fordøjelse, de afhjælper forstoppelse, de er sprængfyldt med antioxidanter, der bekæmper oxidativt stress i kroppen og sænker risikoen for inflammation.
- Når vi nu taler om inflammation, så er de fleste af ingredienserne i denne bog med til at hæmme inflammation i din krop og hjælpe dit immunforsvar godt på vej. Det vil også sige, at jeg har stillet skarpt på de sunde fedtsyrer.
Her er morgenmadsopskrifter, mellemmåltider, lidt frokostopskrifter, salater baseret kun på grøntsager og salater med grove kulhydrater og så en masse aftensmadsopskrifter – med fisk, fjerkræ, rødt kød og bælgfrugter.
Prisen på kogebogen er 249 kr.
Hvis du er medlem af Universet LouiseRostgaard, sparer du 20% på kogebogen. Du bliver medlem HER. Du kan ikke købe medlemsskab og kogebogen på samme tid – du skal starte med at købe medlemsskab og så logge ind, hvorefter rabatten fratrækkes, når du køber kogebogen.
Du har både mulighed for at få kogebogen tilsendt eller afhente bogen i min klinik i Meløse udenfor Hillerød.
Smagsprøver på
lækker morgenmad, snack eller dessert!
Klatkager
Ingredienser
• 1 portion havregrød, ca. 3,5 dl/300g
• 1 banan
• 1 revet æble/pære
• 1 æg
• 1 spsk. kokosolie (til stegning)
• 1 tsk. bagepulver
• 1 tsk. vaniljesukker
• 1 tsk. kanel
• jordbærsyltetøj til servering
Fremgangsmåde
Rør havregrøden blød. Mos bananen og riv æblet/pæren på det grove rivejern. Kom frugt, æg, bagepulver samt vanilje og kanel i skålen med havregrøden og rør sammen.
Opvarm kokosolie ved middeltemperatur på en pande og hæld en spiseske dej på panden til en pandekage. Steg i nogle minutter til kanterne er gyldne og vend pandekagen.
Dejen er mere porøs end en almindelig pandekage og er derfor nemmere at håndtere, når den ikke er så stor. Lad derfor gerne pandekagerne være mindre end omkr. 10 cm i diameter.
Mango smoothie
Ingredienser
• 1 dl frossen mango
• 1/2 banan
• 1,5 tsk. kokosolie (undgå smagsneutral)
• 5 cashewnødder
• 1 dl havremælk el minimælk
• ½ tsk. agave sirup eller sukker
Fremgangsmåde
Hæld alle ingredienser i en blender og blend, til smoothien har en blød konsistens.
Kokosolie kan erstattes af 1 tsk. kokosmel, og hvis du ønsker denne smoothie til morgenmad, kan du med fordel tilsætte 6-8 mandler/cashewnødder eller 1 spsk. chiafrø, inden du blender.