Vejledning til brug af Zoom

Her følger en guid til, hvordan du får en god oplevelse ved at bruge Zoom – enten til online sessioner én til én eller til online foredrag hos mig

ZOOM er et online samtaleprogram på linje med Skype. Det vil sige, at vi kan se og høre hinanden, og jeg kan dele materiale fra min skærm med dig.

Zoom har en krypteret forbindelse, hvilket gør den god til online sessioner samt online foredrag. 

Alt du behøver, er en enhed som computer, tablet eller mobil telefon, et headset og en internetforbindelse.

Jeg guider dig herunder til de få ting, du skal have styr på.

 

 

 1) ENHED

Vælg om du vil benytte computer, en tablet eller din telefon. Jeg vil anbefale dig at bruge din computer, men har du ikke en sådan, vælger du den enhed, der har den  bedste skærm og lyd

 

2) DOWNLOAD ZOOM.

Til computer kan du downloade Zoom HER.

Til telefon og tablet kan du gøre det  via Google Play eller App Store  

Du kan også downloade Zoom kort før sessionen, når du følger det link, du modtager af mig. Vær dog opmærksom på at afsætte lidt tid til dette.

 

3) HAV HEADSET PÅ, HAV GODT INTERNET OG SKAB RO OMKRING DIG

Når du skal deltage i et online møde, bliver lyden bedst af at have et velfungerende headset på. Både når du selv skal lytte, og hvis du deltager i en samtale, hvor jeg skal høre din stemme. Et online møde kræver også en stabil internetforbindelse.

Derudover skal din skærm være i ro, når vi skal se på hinanden. Det er den fx ikke, hvis du går rundt eller holder din telefon i hånden. Dette er en af grundene til, at computer er et godt valg. 

Sørg desuden for, at du ikke bliver forstyrret af andre personer eller at tv og telefon, der kører og fanger din opmærksomhed i baggrunden. 

 

4) DELTAG I ET MØDE

Du behøver ikke at oprette en konto i Zoom for at deltage.

Du får sendt en mail med et link til mødet, og når du trykker ind på dette, skal du give Zoom tilladelse til at bruge kamera og lyd på din enhed. Husk at have lyden tændt på din enhed (så computeren fx ikke er på Mute).

Hvis mødet ikke er startet endnu, benytter jeg mig ofte af et venteværelse, hvor jeg lukker dig ind i vores møde, når jeg er klar. Hvis du logger tidligt ind, vil der blot stå ‘The Meeting has not startet’, indtil jeg åbner for online mødet.

Jeg har mulighed for at optage vores session. Hvis du ønsker, at jeg gør dette og sender videoen til dig efterfølgende, så informer mig blot i starten af vores møde. Som udgangspunkt optager jeg IKKE samtaler, kun hvis du som klient ønsker dette.

 

Ved at følge linket her kan du se, hvordan du deltager i et Zoom møde:

 https://support.zoom.us/hc/en-us/articles/201362193-Joining-a-Meeting