Indre ro – et online meditationskursus for begyndere

Gennem dette online meditationskursus med 6 moduler træner du omsorg og forståelse for dig selv. Du lærer du at vende blikket nysgerrigt og venligt indad, du styrker din evne til at være med det, der er. Og det gør dig selv mere modstandsdygtig overfor følelser og omstændigheder, der normalt ville kunne vælte dig.

Hvad handler kurset om 

Formået med kurset er på en meget lavpraktisk måde at give dig helt konkrete erfaringer med det at meditere. Altså at vende blikket nysgerrigt indad mod dig selv og ned i din krop.

At øve dig i at være med dig selv og rumme og acceptere det, der er. Så du kan begynde at give dig selv det, du reelt set har brug for.

Det er altså en måde at komme nærmere dig selv, styrke din kropskontakt, dit selvværd og din evne til at tage vare på dig selv.

Forløbet kombinerer redskaber fra mindfulness og selfcompassion, så du lærer altså en særlig måde at have opmærksomhed på dig selv og på det, der sker indeni dig. Du lærer at lytte til det og være mere omsorgsfuld overfor dig selv.

Hvert modul indeholder både en lydfil, hvor jeg introducerer dig for et emne, og også en lydfil med en meditation.

 

Hvorfor er det vigtigt at lære?

Fordi du kan leve lidt ude af kontakt med dele af dig selv, og når de rumsterer, vil du højst sandsynligt begynde at kritisere dig selv. Uden at forstå, hvorfor du egentlig gør, som du gør.

Selvkritik giver uro – for der er jo også en indeni os, der hører det.

Og følelser, som vi ikke har lært at være med, giver uro.

Og vores nervesystem kan have lært at være i verden på en utryg måde, fordi vi ikke er blevet set og mødt som dem, vi er, og på den måde, vi har brug for det på.

Når kroppen og systemet på denne måde larmer, opbygger vi gennem et levet lidt strategier for at håndtere det.

Fx at dulme ved at spise. Blive overdrevet perfektionist, bliver overdrevende pleasende og altså forlade os selv. For så er der mindre risiko for, at andre forlader os. Det kan være overforbrug af sociale medier, overdrevent fokus på hvad andre tænker, overdrevent fokus på at tabe sig og/eller brug af midler til at få systemet til at falde til ro – cigaretter, mad, alkohol, shopping etc.

Du fortjener at have det bedre indeni.

Du skal nemlig ikke tage dig sammen – du skal tage dig af dig selv <3

Når du får mere erfaring med at have mere venlighed overfor dig selv og i højere grad kan rumme kropslige fornemmelser og følelser. kan du også hurtigere få øje på, hvad du reelt set har brug for, og du minimerer derfor også den dulmende adfærd, mange kan ty til, når de oplever ubehag indeni.

Hvad end du har tendens til at spise, når der er ubehag indeni, eller om du bliver endnu mere perfektionistisk, pleasende eller stempler ud gennem tv eller sociale medier. Så er der noget, der kalder på dig – og som gerne vil lyttes til.

Når du lærer at være mere med dig selv og det, der sker indeni dig, og når du lærer at have mere omsorgsfulde øjne overfor dig selv, gør det dig faktisk mere modstandsdygtig ift. svære situationer og følelser.

Hvad gør meditation?

Meditation hjælper os med at sætte tempoet indeni os ned og at hjælpe nervesystemet til mere ro. Og netop her kan vi arbejde med at ændre vores tankemønstre og forholdemåde til os selv og det, der er.

Du kan forestille dig, at du gennem dit liv har trænet rigtig mange vaner og tankemønstre. Du har en tresporet motorvej af nervebaner for at gøre, som du gør. Hvis du kun fokuserer på at ændre dine handlinger uden at arbejde med denne tresporede motorvej, vil den blive ved med at hive dig i en anden retning. 

Et eksempel er, at du ønsker at tabe dig og går igang med en slankekur. Du arbejder altså med at ændre din adfærd. Men hvis du har en tresporet motorvej i hjernen, der koder for at belønne dig selv med kage, når arbejdet har været hårdt og du er træt, så vil denne vane byde sig til efter noget tid. Særligt hvis du bliver træt og dermed ikke særligt modstandsdygtig. Og når du endelig giver efter og håndterer arbejdspres og træthed på den måde, du kender, vil du højst sandsynligt rammes af selvkritik.

At meditere og lære sig selv bedre at kende vil betyde at begynde at skabe en ny sti i hjernen, hvor du forstår dig selv. Hvor du er nådig overfor dig selv, når du gør noget andet end det, du egentlig gerne ville. Du starter med at øve dig på den nye sti, og lidt henad vejen bliver den en et sporet og tosporet motorvej. Fordi det, du fodrer, vokser. Og nye nervebaner dannes i din hjerne. 

Jo mere du bruger tid med dig selv og forstår dig selv, jo bedre kan du passe på dig selv. Jo mere realistiske mål kan du også sætte for dig selv. Og der, hvor der før var selvkritik, vil der være en højere grad af nysgerrighed på, hvad der egentlig skete og hvad du har brug for. Og dette giver modstandsdygtighed. For du kan lære at gribe dig selv. Så du kan give dig selv det, du reelt set har brug for 

Alt kræver øvelse, og det gør dette selvfølgelig også. Men det er først, når du gør noget andet, end du plejer, at du kan få andre resultater, end du plejer.

Og det fortjener du <3

Sådan er kurset bygget op.

Når du skaber adgang, får du med det samme adgang til hele kurset, når du er logget ind på siden her.

Der er en introduktion, som er en vigtig undervisning, inden du går i gang med resten af kurset.

 

Introduktion 

Forløbet indeholder en introduktion, der er vigtig at høre, førend du går igang med modul 1.

Du får her en introduktion til, hvorfor det er vigtigt at kunne vende blikket nysgerrigt og kærligt indad, og hvad forløbet her præcist indeholder. Du lærer mere om, hvorfor selvkritik ikke får dig derhen, hvor du gerne vil (faktisk modarbejder det dig ofte direkte), og hvorfor mønstre som overspisning og slankekure, overdreven kontrol, at være meget pleasende og overopmærksom på, hvad andre tænker, er her.  Vi skal begynde at se på bevæggrundene for vores handlinger, og hvad der skal til for helhjertet at begynde at ændre de mønstre, vi ikke bryder os om. 

 

Modul 1 – Bevidst nærvær

 Du introduceres for en model for, hvad der ligger bag vores handlinger – for der er altid helt valide grunde til, at vi gør, som vi gør. Denne model benyttes også, når du skal igang med at træne dit bevidste nærvær. Vi skal også forstå, hvad hverdagsbevidsthed er, og hvordan du går dybere end denne, der ofte begrænser dig. Du introduceres for principperne i mindfulness og selfcompassion, inden første meditation introduceres.

 

Modul 2 – Gå på opdagelse i krop, tanker og følelser

 Du får flere redskaber omkring den ikke-dømmende tilgang til dig selv og accepten af det, der er. For mange af os er bange for at acceptere det, der er, fordi vi tror, at vi så skal kunne lide det. Eller at vi så ikke kommer til at handle på noget men istedet bliver opgivende.  

Men det er faktisk først, når vi kan acceptere tingene, som de er, at vi kan give os selv det, vi reelt har brug for, løse den udfordring der reelt er. Det handler både om de følelser, vi oplever, og de tanker vi har. Men der er stor forskel på følelser og tanker – dette lærer du også mere om.

 

Modul 3 – Observér dine tanker

 Vi dykker endnu mere ned i, hvad tanker er for en størrelse. Og hvordan du kan gå fra at VÆRE dine tanker til at HAVE tanker. For tanker er ikke sandheden – de er blot tankemønstre, overbevisninger du har med dig. Der ligger nemlig så meget frihed, når vi lærer at frisætte os selv fra tankerne, og det er herunder, vi finder en dybere ro.

Modul 4 – Selfcompassion

  Du introduceres til, hvorfor det er så meget nemmere at vise andre omsorg end os selv, men også hvorfor selvomsorg faktisk gør dig mere modstandsdygtig, og du føres helt lavpraktisk igennem de tre principper for selfcompassion, så du er klar til at øve dig i meditationen til dette modul.

 

Modul 5 – Hvordan har du det og hvad har du brug for

 Du lærer hvad præcis du skal lytte efter, når du skal finde ud af, hvad DU har brug for, og det særlige link der er mellem dine følelser og dine behov.

Du får en introduktion til begrebet om skygger for at forstå mere om, hvad der kan afholde dig fra at få dine behov opfyldt, og du introduceres til ‘zonen for nærmeste udvikling’ som en tryg måde at øve dig i at handle på dine behov mere trygt.

Særligt ved dette modul er, at det indeholder to meditationer. Nogle mennesker er særligt sensitive/empater og mærker andre mennesker meget. Og derfor er der i dette modul to meditationer, så dig, der oplever at mærke andre mere end dig, får et helt konkret redskab til at øve dig i at mærke dig selv mere og adskille, hvad der er dig fra andre menneskers følelser, meninger og holdninger. 

 

Modul 6 – lær at regulere dig selv til ro

 Under udarbejdelse

 

 

 

Hvor lang tid skal jeg bruge på hvert modul?

Du anbefales at bruge omkring en uge på hvert modul, så du hører lydfilen og bruger meditationen flere gange, inden du bevæger dig videre i kurset. Nogle har brug for mere tid mellem hver undervisning, og derfor får du alle modulerne på samme tid. Mærk efter hvornår du har opøvet en kompetence i netop det, modulet støtter dig i at øve dig på, så du er klar til at gå videre og bygge ovenpå din nye erfaring.

Bevæg dig altså ikke for hurtigt gennem kurset men tillad dig at bruge den tid, du har brug for.

 

Hvor ofte skal jeg meditere – og høre undervisningsmaterialet?

Jeg vil anbefale, at du prøver at forpligte dig til at meditere en gang om dagen. Meditationerne varer mellem 10 og 20 minutter. Om det er om morgenen, midt på dagen eller aftenen er mindre vigtigt.

Bare det er et tidspunkt, hvor du ikke bliver forstyrret og kan sidde eller ligge uforstyrret. Så du får dit helt eget rum.

Undervisningen til hvert modul er lavet som lydfiler uden video. Du behøver ikke at være lige så uforstyrret, når du hører disse, du kan fx tage dem i ørene på en gåtur. Mange har gavn af at høre lydfilerne flere gange. Altså både inden de hører første meditation, men også når de har hørt meditationen et par gange og har fået praktiske erfaringer. Mærk efter hvad der vil fungere bedst for dig.

 

Sådan får du adgang

Online kurset sættes til salg om et kort øjeblik

Du kan få adgang til INDRE RO – online meditationskursus for begyndere på to måder.

Du kan købe kurset til 499 kr.  lige her

 

Få adgang via Universet LouiseRostgaard

Medlemmer af Universet LouiseRostgaard har gratis adgang til online kurset – sammen med alle de andre ressourcer, der ligger derinde. Blandt andet mange flere meditationer og alle mine opskrifter og bevægelsesvideoer. 

Universet LouiseRostgaard er gratis de første 3 dage (på nær 1 kr. i dankort gebyr), og herefter koster det 99 kr. pr. måned* 

 

 * Betaling for abonnement foregår efter tilmelding automatisk hver måned og kan opsiges senest 14 dage inden fornyelse.